Zoeken
  • Bibi

Recept: Heerlijke Tomatensoep met veel groentes


TOMATENSOEP MET GROENTES ALS LUNCH ⁠

Lunchen blijf ik af en toe iets moeilijks vinden. Het liefste maak ik op maandag 1 lunchgerecht voor de hele week zodat ik gemakkelijk iets heb & gezond! Deze soep is op recept van mijn schoonmoeder en zeker de moeite waard om even te proberen! ⁠

Normaliter hoort er kip bij, maar ik eet liever minder vlees, dus de kip laat ik eruit😚⁠

Recept: ⁠

🍅 1 fles tomatensap (AH) ⁠

🍅 400 gram soepgroentes ⁠

🍅 kip kruidenbuiltje (zit geen troep in) ⁠

🍅 700 ml water⁠

🍅 Blikje tomatenblokjes erbij ⁠

🍅 2 kleine pakjes zoete appelmoes (suikervrij) ⁠

🍅 1,5 tl kaneel ⁠

🍅 1,5 tl gemberpoeder⁠

700 ml water in de pan. Kruidenbuiltje erbij, 15 minuten laten trekken op laag vuur. Vervolgens de tomatensap en tomatenblokjes erbij en even aan de kook brengen. Vervolgens de rest van de ingrediënten erbij en 10 min. op laag vuur zetten. Klaar is kees. ⁠

Ik eet hier 6/7 keer van dus gemakkelijk een hele week! 🤩⁠

Soep inspiratie is altijd welkom, dus wat is jouw favoriet!?😄⁠

7 keer bekeken0 reacties