Zoeken
  • Bibi

Recept: Healthy Carrot Cake Bliss Balls


HEALTHY CARROT CAKE BLISS BALLS 🥕⁠

Ik heb weleens (bijna nooit, maar áls ik het heb) zin in iets zoet en soms wil ik dan ook écht iets zoets. Meestal grijp ik dan naar een appel of banaan, maar dat wordt ook zo saai. Ik had deze bliss balls als een lange tijd in mijn gedachte, maar het kwam er maar niet van, totdat ik eindelijk actie ondernam 😂 en erachter kwam dat het echt peanuts is om ze te maken! Handig voor bij de koffie, tussendoortje op het werk of gewoon omdat het kan 😇 PLUS er zit groentes in dames en heren, dus zo kom je dichterbij die grammen groentes per dag 😌⁠

Recept voor ongeveer 10 balletjes ⁠ 🥕160 gram wortels⁠ 🥕 80 gram walnoten of gemixte noten⁠ 🥕 35 gram (glutenvrije) havermout⁠ 🥕 50 gram dadels (ontpit)⁠ 🥕 theelepel speculaaskruiden ⁠ 🥕 theelepel kaneel ⁠ 🥕 Optioneel: Vanille extract ⁠

Je gooit 40 gram walnoten in een koffiemolen of keukenmachine zodat het een soort meel wordt. Ik heb het te hard geblend waardoor de bliss balls er niet heel smakelijk uit zien 🤣 Vervolgens gooi je alle andere ingrediënten in een goede keukenmachine (anders pak je geraspte wortelen) en mixen maaaar! Als het wat te nat is doe je er wat extra havermout bij. Ik heb er havermelk bij gedaan, dat moet je niet doen, echt niet🤣 Werden ze iets te plakkerig en nat van 😅⁠

Sla deze post op als je van plan bent om dit binnenkort te maken of inspiratie op wilt doen! ⁠

Heb jij al weleens bliss of protein balls op? Zo ja, welke smaak?⁠

3 keer bekeken0 reacties