Zoeken
  • Bibi

RECEPT: GLUTENVRIJE HOMEMADE GRANOLA


DIT EET IK AL 6 MAANDEN LANG, (BIJNA) IEDERE OCHTEND 😍⁠

Ik hou van granola. Het is zoet, warm en gewoon super lekker! Ik ben zo'n iemand die niet elke dag iets anders ontbijt, maar voor heel lang hetzelfde en dan in een keer BAM, ben ik er helemaal klaar mee en kies ik weer een ander ontbijt voor de komende 6 maanden 🤣 Maar ik moet eerlijk toegeven, deze houd het goed vol! ⁠

Granola kan je heerlijk gebruiken door smoothiebowls, yoghurt, maar ik gebruik het als 'crumble'. Ik verwarm diepvries zomerfruit in een pannetje en gooi hier later warme granola overheen. ⁠

Oké genoeg gezever, op naar het recept!⁠

🍏 300 gram (glutenvrije) havermout⁠

🍏 100 gram gesmolten kokosolie⁠

🍏 60 gram (ongezwavelde) granola ⁠

🍏 40 gram agavesiroop/honing/maple syrup⁠

🍏 15 gram kaneel en/of koek en speculaas kruiden ⁠

Optioneel: 50 gram kokosflakes en/of amandelschaafsel ⁠

Gooi de havermout in een bak en voeg hier alle ingrediënten aan toe, behalve de rozijnen! Verwarm de oven voor op 175 graden. Wanneer je een bakplaat hebt, bekleed deze met bakpapier en leg hierop het havermout mengsel. Ik maak hier thuis gebruik van een ovenschaal, dus daarin kan het ook! Zet de timer op 10 minuten en schep het daarna om. Vervolgens doe ik het nog 5 minuten en voeg ik daarna de rozijnen toe. Daarna doe ik het nog zo'n 4 minuutjes in de oven. Let wel op: iedere oven is anders dus houd het goed in de gaten want het verbrandt snel 😁⁠ Wat is jouw favoriete ontbijtje?

1 keer bekeken0 reacties