- Bibi
Recept: Glutenvrije Choco Peanut Butter Cookies
I love cookies als snack, en als er dan ook nog eens chocolade in zit, dan ben ik verkocht 😊 Ik kan heerlijk wegdromen op Pinterest met allemaal lekkere recepten en zo was ik ook opzoek naar cookies! Ik wilde een lichte cookie dough variant maken & dat is gelukt! Super simpel om te maken en zo gepiept!
Recept:
🥜150 gram 100% pindakaas (geen calvé) 🥜40 gram honing/ahornsiroop/agave of misschien 15 gram kokosbloessemsuiker 🥜100 gram chocochips
🥜60 gram havermout
🥜1 theelepel wijnsteenbakpoeder
🥜2 eieren 🥜1 theelepel vanille essence
snufje zout
Hoe maak je dit:
Doe de pindakaas, honing, vanille en eieren bij elkaar en in een andere kom de havermout, wijnsteenbakpoeder & zout. Voeg vervolgens de droge ingrediënten bij de natte en meng dit met elkaar. Vervolgens gooi je de choco druppels erbij en meng je dit met een lepel. Maak bolletjes (ongeveer 1 eetlepel) die je op een bakplaat met bakpapier legt. Ik kan onze oven 'maar' voorverwarmen tot 250 graden dus als je hoger kan: zeker doen! Vervolgens heb ik het +/- 8 minuten in de oven gehad, zo zijn ze van binnen nog lekker zacht!! 😍
Wat zijn jouw favoriete cookies!?
Ps; vergeet dit recept niet op te slaan als je het wilt maken, zo kan je het makkelijk terug vinden 😘