Zoeken
  • Bibi

Recept: Eiwitrijke linzen pannenkoeken


EIWITRIJKE EN GLUTENVRIJE PANCAKES! 🥞⁠

Ik hou echt van pannenkoeken en dan zeker in het weekend als ontbijt! Ik heb heel lang banaan-ei pannenkoekjes gegeten, maar ze vulde me niet genoeg! Ik kreeg al snel daarna weer honger doordat ik niet de juiste verzadiging kreeg en het voor mijn doen, laag ik eiwitten zat! ⁠

Hoe kreeg ik die eiwitten omhoog? LINZEN! Linzen!? In je pannenkoek!? Ja zeker 😎⁠ Mijn vriend Tomas is zo lief dat hij dit sowieso 1x in de week 's ochtends voor ons staat te maken 😘 Dit recept is gebaseerd voor 1 persoon, maar ze zijn vrij machtig dus wellicht dat dit te veel voor je is. Ik ben nu eenmaal een grote eter 😅⁠


Ingrediënten en bereidingswijze 4/5 linzenpannenkoeken:⁠

🥞 100 gram linzen⁠

🥞 175 ml plantaardige melk ⁠

🥞 1 ei⁠

🥞 1 snufje bakingsoda⁠

🥞 5 gram biologische honing⁠

🥞 3 gram kokosbloesemsuiker⁠

Vermaal de linzen in een koffiemolen of blender tot linzenmeel. Mix het goed tot het allemaal poeder is, gooi hierna het meel door een zeef in een mengkom zodat je de nog niet goed gemalen linzen eruit zeeft. Doe hier de overige ingrediënten bij en mix met een garde tot een glad beslag. Als garnering kun je nog wat honing gebruiken, maar ook een lekkere natuurlijke jam zonder toegevoegde suikers❤️

⁠Hou jij van pannenkoeken!? Zo ja, welke!🥞⁠

14 keer bekeken0 reacties