Zoeken
  • Bibi

Pindakaas ontbijttaartje | Zonder het gebruik van meel! | Glutenvrij & Koolhydraatarm


Hi hi! In de zoektocht naar een perfect ontbijtje heb ik vandaag een speciale voor jullie! Iets wat ik nooit zo 1,2,3 op zou komen maar zeker een aanrader als je graag koolhydraatarm eet en hoog in vetten wilt zitten (gezonde vetten). Ik vond hem erg lekker en ik was bang dat hij niet zou vullen, maar dat doet hij zeker wel. Sommigen eten de helft van dit ontbijttaartje, maar ik eet hem helemaal op! Een grote eter noem je dat haha.

Recept

🥜45 gram 100% pindakaas of notenpasta (geen calvé want hier zitten transvetten in, en dat zijn de slechte vetten!) 🥜1 ei 🥜1,5 eetlepel kokosyoghurt of andere plantaardige yoghurt. Ik had dus kokos.

🥜1 tl kaneel 🥜2 tl bakpoeder 🥜2 tl honing (wel een koolhydraat, dus je kan het verminderen of iets anders in de plaats gebruiken) 🥜35 gram notenmix of amandelen. Ik had amandelen. Benodigdheden Een springvorm van 10-12 cm. Ik heb mijn springvorm gekocht bij de Big Bazaar haha


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden

  2. Bekleed je springvorm met bakpapier en vet de randen in met kokosolie

  3. Doe de ingrediënten in een kom en mix met elkaar

  4. Schenk het mengsel in de springvorm

  5. Hak de noten in kleine stukjes. Ik doe de noten in een zakje en maak ze dan kapot met een vijzel of deegroller haha

  6. Top het beslag af met de gehakte noten

  7. Schuif het voor zo'n 20 minuten in de oven. Houd het wel een beetje in de gaten

  8. Ik heb het taartje een klein beetje laten afkoelen, want warm is het ook erg lekker!!

  9. Smakelijk!

Ik ben benieuwd of je dit gaat maken en zo ja, laat het me dan zeker even weten via Instagram of Facebook! 🧡

Liefs, Bibi

20 keer bekeken0 reacties