Zoeken
  • Bibi

Koolhydraatarme lijnzaad crackers! 😍


Hallo lieve jij,


Voor diegene die me al een tijdje volgen weten misschien wel dat ik de lunch een van de moeilijkste moment van de dag vindt. Wat moet ik eten? Warm, koud? Uitgebreid of snel? Koolhydraatrijk of koolhydraatarm? Soms word ik er echt gek van. Zeker nu we binnen zitten weet ik af en toe helemaal niet meer wat ik moet eten haha. Een tijdje geleden heb ik notenbrood gemaakt. Voor mij echt een uitkomst omdat het hoog in vetten zit (goed voor hormonen) en laag in koolhydraten (nog beter). Maar ik merkte dat ik het echt te veel moeite vond om dit continu te maken. Ik vergat het recept ook steeds en door de hoeveelheid noten/zaden die erin moesten, vond ik het ook duur worden!


En op een avond, toen ik op Pinterest zat te scrollen werd ik geïnspireerd door crackers! Aangezien ik dus tijdens de lunch laag ik koolhydraten wil zitten, had ik de combinatie gemaakt van crackers en lijnzaad 😊

Je hebt dit binnen +/- een uurtje gemaakt en ik doe er ongeveer zo'n 5 dagen mee!


Recept 🥜100 gram (zelf gemalen) lijnzaad. Als al gemalen lijnzaad koopt, is de omega 3 die hierin in zit als geoxideerd. Je kan dus beter HEEL lijnzaad kopen 😊

🥜 50 gram pompoenpitten

🥜 50 gram zonnebloempitten

🥜 30 gram sesamzaad

🥜 1 tl knoflookpoeder

🥜 2 tl oregano

🥜 1 tl (himalaya) zout 🥜 100 ml water


Bereidingswijze

Voeg de bovenstaande ingrediënten samen en laat het vervolgens eventjes 10 minuutjes staan. Het mengsel hoort een beetje plakkerig te zijn. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Bak een bakplaat met wat bakpapier en bestrijk het mengsel hier vervolgens op. Je kan dit gemakkelijk doen met een spatel die een beetje nat is. Zorg ervoor dat het ongeveer 5mm dik is. Ik had het te dik gedaan de eerste keer dus dan ga je sneller richting 'brood' 😅 Stop het voor ongeveer 15 minuutjes in de oven en check daarna hoever het is. Vervolgens moet je ze omdraaien en dan nog even 10 minuten in de oven stoppen. Let op, dit verschilt dus per oven! Ik eet ze graag met avocado + tomaatjes erop! Daarbij eet ik dan lekker mijn tomatensoep!


Liefs, Bibi


Ik zou het super leuk vinden als je laat weten als je deze lijnzaad crackers of variant hebt gemaakt! Deel dit bijvoorbeeld in je story op Instagram en tag @limitlesscommunication of @m.o.n.k.e.y.f.i.t

4 keer bekeken0 reacties