Zoeken
  • Bibi

Japanse Fluffy Pancakes, heerlijk zacht & luchtig!


Halloooo, deze pannenkoekjes zijn echt fantastisch! 😍 Tomas heeft me afgelopen week een filmpje laten zien waarin deze pancakes werden gemaakt en ik was verkocht! Ik hou van pannenkoeken en als ze dan ook een keer anders zijn dan 'the usual' ben ik sowieso verkocht! Deze pannenkoeken zijn zacht en fluffy dus het is echt een gebakje om op te eten!!


Overigens is dit wederom, net zoals de Dalgona Coffee geen ontbijt wat je standaard moet implementeren in je ontbijt, maar zie het als een zondags onbijt. Er moet hier namelijk ook gebruik worden gemaakt van suiker om de eiwitten op te kloppen en de pannenkoeken een lekkere smaak te geven! Let wel op: Je hebt echt even 's ochtends de tijd nodig om dit te maken, dus take your time! Glutenvrij - Lactosevrij - Zuivelvrij Recept 🥞2 eieren 🥞75 ml amandel/havermelk 🥞1 tl vanille essence 🥞snufje zout 🥞50 gram glutenvrij meel 🥞1 tl wijnsteenbakpoeder 🥞30 gram poedersuiker (ik gebruikte gemalen rietsuiker) 🥞Olie 🥞Optioneel: Honing, agavesiroop en/of aardbeien Bereidingswijze

  • Splits de eieren en doe het eigeel in een kom en het eiwit in een vetvrij kom.

  • Voeg de plantaardige melk, vanille essence, en het zout bij het eigeel en klop dit los.

  • Zeef de glutenvrije bloem en wijnsteenbakpoeder boven de kom en meng het tot een beslag

  • Nu komt het moeilijkere gedeelte (vind ik). Klop de eiwitten stijf ongeveer 1 minuut. Voeg de suiker vervolgens geleidelijk toe en blijf nog ongeveer 3 minuten kloppen. Uiteindelijk moeten er gladde pieken ontstaan.

  • Voeg het eiwitmengsel voorzichtig toe aan het eigeelmengsel door het rustig om te scheppen (zo'n 4/5 x)

  • Doe de olie in een grote steelpan en vet het met een beetje olie in door het uit te smeren met een stukje keukenpapier. Zet het vuur laag.

  • Schep het beslag in vier rondjes in de pan (afhankelijk van de grootte van je pan). Je mag het best hoog stapelen, zo krijg je dikkere pannenkoekjes.. Zet je pan trouwens op de grootste pit en op laag vuur.

  • Wat je kan doen is een stukje aluminiumfolie over de pan heen leggen zodat het vochtig blijft. Sommigen doen zelfs een deksel op de pan en voegen water toe om het goed te laten stomen. Ik heb beiden geprobeerd, maar zonder water werden ze beter bij mij 😊

  • Bak dit 4 min (afhankelijk van je vuur enz.) en draai ze dan voorzichtig om. Bak de andere kant ook zo'n 4 minuten! Als beiden kanten bruin zijn en de binnenkant niet meer zo vloeibaar, zijn ze ready to eat!😍


Ga jij de uitdaging aan met deze fluffy pancakes haha? Liefs, Bibi


35 keer bekeken

Sociale media 

  • Black Facebook Icon

Contact 

Mail

Locatie
Tilburg 
Telefoon
06-38772833

©2020 door Limitless Communication |   KVK nummer 75985284