Zoeken
 • Bibi

Heerlijke Mosterdsoep | Gluten & Lactosevrij


Deze mosterdsoep is echt fantastisch! Ik weet nog goed dat ik vroeger op Fontys altijd blij was als er mosterssoep in de kantine aanwezig was. Ik ben helemaal niet een mega mosterd liefhebber, maar in soep vorm vind ik het echt zo lekker! Nu heb ik het ook echt zelf gemaakt en ik ben verkocht. Ik ben iemand die een lange tijd iets kan eten, maar na een tijdje ben ik er dan klaar mee. Nu was ik mijn tomatensoep weer een tijdje beu dus het werd tijd voor een nieuw soepie!

Even een aantal leuke weetjes over mosterdzaad (dus niet direct de mosterd)

 • Mosterd bevat mineralen zoals seleen, magnesium, fosfor & mangaan

 • Het bevat tryptofaan, dit is een essentieel aminozuur en maakt o.a. melatonine aan

 • Bevat zelfs een beetje omega 3 vetten (ontstekingsremmend)

 • Het stimuleert de hydrolyse, wat ervoor zorgt dat vetverbranding aangaat.


Recept (voor 2 porties) 🥬1 prei (+/- 150 gram) 🥬1 pastinaak (100 gram) 🥬5 el mosterd van de AH (zonder suiker, de goedkoopste ook) 🥬2 laurierblaadjes 🥬1 teentje knoflook 🥬1 theelepel honing 🥬1 ui 🥬750 ml (heet) water 🥬100 ml plantaardige room of (op gevoel) crème fraîche 🥬 scheutje kokos/rijstolie 🥬 2 Bosuitje


Bereidingswijze

 1. Snijd de ui, prei en pastinaak in kleine stukjes en doe dit in een hoge pan met een beetje olie en zet het op middelhoog vuur

 2. Pers de knoflook en voeg de laurierblaadjes en mosterd eraan toe

 3. Roer dit even goed om zodat het wat bakt

 4. Voeg na een paar minuutjes het water en de room toe en zet het een half uurtje op laag vuur

 5. Roer af en toe tussendoor door de pan

 6. Haal de laurierblaadjes eruit en ga met een staafmixer aan de slag!

 7. Is hij nog te dun? Maak het dikker met aardappelzetmeel of zet hem nog even een kwartiertje op laag vuur!

 8. Snijd de bosui in stukjes en bak dit in een pannetje zodat ze wat crunchy worden.

 9. Serveer als topping bij je soep! Echt lekker!


Ik ben benieuwd of je dit gaat maken en zo ja, laat het me dan zeker even weten via Instagram of Facebook! 🧡


Liefs Bibi


Hier vind je nog andere grappige weetjes over mosterd als medicijn! Of het werkt? Geen idee! Ik heb het nog nooit geprobeerd 🙈

33 keer bekeken0 reacties