Zoeken
  • Bibi

Heerlijke Appel kaneel ontbijt Crumble met plantaardige yoghurt | Gluten & LactosevrijHi Hi! Vandaag weer een recept voor jullie. Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen; het is niet mijn favoriet! Waarom niet? Ik hou van wat zachte appels. Waarom ik het dan deel? Omdat ik je wil inspireren & uit wil dagen om misschien een nog echt lekkere variant te maken. Don't get me wrong, het is zeker lekker, maar niet mijn favoriet dus haha


Ik heb als yoghurt kokosyoghurt gebruikt. Never Again. Ik heb het al een paar keer geprobeerd maar mijn darmen vinden het niet prettig als ik dat neem. Ik voel meteen mijn buik borrelen en ik zit binnen een half uur op de wc, jeej! haha. Waarschijnlijk is mijn vetvertering nog niet optimaal!


Dus ik daag je uit om een nog betere variant te maken! Hihi
Recept (voor 2 personen)

2 biologische appels – 400 gr totaal

60 gr havermout

40 gr kokosmeel (of amandelmeel)

1 el kokosvet

1 flinke tl kaneel

2 el kokosbloesemsuiker

1 el honing

2/3 el kokosyoghurt of andere plantaardige yoghurt


Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 170 graden.

  2. Snijd de appel in kleine blokjes.

  3. Neem een kleine ovenschaal (die van mij is 18 cm) en doe daar de appelblokjes in.

  4. Strooi hierover heen de kokosbloesemsuiker en kaneel en hussel de boel even door elkaar.

  5. Meng in een kommetje met je handen havermout, kokosmeel, kokosvet en honing.

  6. Kneed goed door elkaar of smelt de kokosolie van te voren (kijk uit, kan heet zijn) en roer het door met een lepel.

  7. Verkruimel het daarna over de appel in de ovenschaal. Zet de crumble voor zo'n 25 minuten in de oven

  8. Serveer de appel crumble met lekkere plantaardige yoghurt!

Ik ben benieuwd of je dit gaat maken en zo ja, laat het me dan zeker even weten via Instagram of Facebook! 🧡

Liefs, Bibi


29 keer bekeken0 reacties