Zoeken
  • Bibi

Gyros Twister Fries! | Gluten & Lactosevrij Avondeten


OMG, dit was zo lekker! Ik heb het 2 weken geleden gezien op een filmpje via Facebook en ik dacht: omg dit moet ik maken, ik maak er gewoon een gluten en lactosevrije variant van! En het is gelukt! Het is absoluut hoog in koolhydraten door de frietjes, maar wellicht dat het de volgende keer met zoete aardappel kan! Neem dit dus niet zomaar elke avond als je wilt afvallen haha, maar genieten mag zeker! Tomas en ik hebben hier gebruik gemaakt van buffelkaas (gekocht bij een toko). Dit is altijd een beetje tricky omdat je niet 100% weet of de lactose er volledig is uitgehaald. Maar in principe zou het wel moeten kunnen! Wij hebben er in ieder geval g een last van gehad en Tomas heeft echt binnen no-time last van Lactose wanneer hij dit eet. Op naar dit fantastische recept!

Recept

🍟300 gram kipfilet 🍟Half zakje verstegen gyros kruiden 🍟Zak twister frietjes 🍟1 tomaat 🍟1 ui 🍟1 paprika 🍟Buffelfeta (naar smaak) Voor de tzatziki: 🙈Halve komkommer (of een hele, lekker voor erbij!) 🙈100 ml plantaardige yoghurt (ik had haver & te veel gemaakt) 🙈2 knoflookteentjes 🙈1 el olie (ik had lijnzaadolie) 🙈Peper

Bereidingswijze Snijd de kip in kleine reepje en meng de gyros kruiden hiermee (ze moeten allemaal beetje onder de gyros kruiden zitten)

  1. Snijd de tomaat, paprika, ui in kleine stukjes

  2. Verwarm de airfryer en bak hierin de frietjes!

  3. Doe de kip in de pan en laat dit gaar worden

  4. Snijd de komkommer in hele kleine stukjes of sliertjes

  5. Doe de plantaardige yoghurt in een kommetje, pers de knoflook uit en voeg ook de olie, peper en komkommer toe!

  6. Frietjes, kip & tzatziki klaar? Doe dan de frietjes in een schaal, dan de kip, de groentes en top het af met wat buffelfeta!


Wij hebben deze schaal met z'n 2e helemaal opgegeten haha Ik ben benieuwd of je dit gaat maken en zo ja, laat het me dan zeker even weten via Instagram of Facebook! 🧡

Liefs, Bibi


40 keer bekeken0 reacties