Zoeken
  • Bibi

Glutenvrije Cinnamon Rolls


Hallo lieve jij,


Oh mennnn cinnamon rolls! Het geeft mij echt een Amerikaans gevoel als ik alleen al naar deze broodjes kijk! Ik dacht heel lang dat ik ze niet kon maken en dus eten in verband met de gluten maar ik had er helemaal niet bij stil gestaan dat ik natuurlijk ook een glutenvrije bakmix voor brood kon gebruiken, haha Ik moet eerlijk toegeven dat ik het moeilijk vond hoeveel suiker erin gaat. Omdat ik PCOS heb, weet ik dat teveel suiker niet goed is voor mijn lichaam, maar ik had een goede reden om ze te maken namelijk; MOEDERDAG.Lekker maar...

En heel eerlijk? Ik vond ze erg lekker maar ook een beetje tegenvallen. Misschien ligt het aan het feit dat het glutenvrij meel is maar ik verwachte echt een bolus achtige substantie. Kennen jullie dat? Een bolus? (Nee geen drol haha, maar lijkt het wel op) Dat is een kaneelbroodjes die heeeel zacht is! Ik vond ze een beetje droog, ook mét topping😅 Dit recept heb ik trouwens gebaseerd om het recept van Judith.


Judith heeft gebruik gemaakt van het Happy Bakers glutenvrij broodmix en in eerste instantie gebruikte ik die van de Albert Heijn. Dat ging even helemaal mis doordat het deeg plakkerig bleef en we er geen bol van konden maken. Dus ik hup naar de stad en toen heb ik de Broodmix B van Scharr gekocht! Deze werkte wel goed en gemakkelijk 😊 Bij de suiker hebben we overigens gebruik gemaakt van biologische rietsuiker.


Het recept is dus van Judith! Dus als je benieuwd bent zou ik naar haar website gaan 🧡


Conclusie: Ze zijn lekker maar niet zo smeuïg en overheerlijk als ik dacht maar zeker leuk om te maken voor een feestje! Liefs Bibi

12 keer bekeken0 reacties