Zoeken
 • Bibi

Glutenvrije Appelflappen | Makkelijk & Snel


Hi hi! Afgelopen weekend had ik enorm veel zin in appelflappen! We liepen over de markt en ik zag al die lekkere bakker kraampjes vol met taartjes en... appelflappen! Van Consenza heb ik glutenvrij bladerdeeg gehaald en ben ik direct aan de slag gegaan. Het zijn kleine appelflapjes dus dan is het wat meer verantwoord hihi! Ik heb er wel suiker bij gebruikt (biologische rietsuiker en kokosbloesemsuiker) omdat ik het wel zie als een kleine traktatie 😁 Heerlijk voor speciale momenten of voor feestjes! Recept (6 appelflappen)

🍎1 pakje Consenza glutenvrij bladerdeeg (is ook lactosevrij) 🍎1 appel 🍎2 theelepels kaneel (ging op gevoel) 🍎Handje (ongezwavelde) rozijnen 🍎3 eetlepels kokosbloesemsuiker en/of rietsuiker (ging op gevoel) 🍎1 ei


Bereidingswijze

 1. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat het ontdooien

 2. Verwarm de oven voor op 175 graden en haal eventueel het rooster eruit en bekleed het met bakpapier

 3. Snijd de appel in kleine stukjes (Ik heb het met schil gedaan)

 4. Maak een mengsel van de suiker en kaneel

 5. Voeg de rozijnen en appel toe en meng dit met elkaar

 6. Pak een bladerdeeg en leg op het midden 1 eetlepel (ongeveer) appelmengsel. Vouw vervolgens de punt van linksonder naar rechtsboven.

 7. Maak de zijkantjes dicht met een vork

 8. Als je dit bij alle appelflappen hebt gedaan, klop je het ei los en bestrijk je de appelflappen met een kwastje.

 9. Gooi vervolgens het overige kaneel-suiker mengsel over de appelflappen

 10. Bak ze voor zo'n 15-20 minuten in de oven en ze zijn ready to eat! 😍


Ik ben benieuwd of je dit gaat maken en zo ja, laat het me dan zeker even weten via Instagram of Facebook! 🧡


Liefs, Bibi
12 keer bekeken0 reacties