Zoeken
  • Bibi

Glutenvrije Appelcake 🍏 | met kaneel!


Heerlijk om te bakken voor het komend pinkster weekend! 😍⁠

Afgelopen week had ik appelflappen gemaakt maar ik had veel te veel appels geschild haha. Stond ik daar met mijn appel-suikerkaneel mengsel... EN NU!? ⁠Dit betekent dat ik het weer nuttig moest gaan inzetten want weggooien is zonde! Nou je raad het al, ik heb uiteindelijk een heerlijke appelcake gemaakt! Hij is niet té zoet en je zou wellicht honing kunnen gebruiken in plaats van suiker (had ik nog door de appelflap mengsel) dus dan is hij íetsjes meer verantwoord! Wij eten deze appelcake lekker na het avondeten (#intermittentfasting) want wij hebben maar 3 eetmomenten op een dag! En dat bevalt mij in ieder geval enorm! Recept ⁠🍏2 kleine appels ⁠🍏1 theelepel kaneel ⁠🍏1,5 eetlepel suiker (of honing/agave) ⁠🍏handje rozijnen ⁠🍏110 gram havermeel ⁠🍏30 gram honing ⁠🍏50 gram amandelmeel of kokosmeel (bij kokos ging het wel een beetje schiften, maar is goed gekomen!) ⁠🍏2 eieren ⁠🍏75 gram gesmolten kokosolie ⁠🍏1 tl bakpoeder ⁠🍏Snufje zout ⁠🍏75 gram plantaardige kwark (ik had coco yoghurt van de Jumbo, maar kan ook van de AH in andere smaken)


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden

  2. Snijd de appels in stukjes (met of zonder schil) en voeg de kaneel en suiker toe met de rozijnen. Mix dit samen en zet even apart

  3. Smelt de kokosolie en klop de eieren luchtig in een kom. Voeg vervolgens de honing en kwark toe

  4. Klaar? Voeg de kokosolie toe en maak er een romig geheel van! Pak een andere kom en doe hier het havermeel, kokosmeel en bakpoeder met snufje zout in.

  5. Schep het kwark-ei mengsel beetje bij beetje in het havermengsel en roer het tot een glad beslag.

  6. Ik heb een rechthoekige taartvorm gebruikt en hierop bakpapier gedaan. De randen ingevet. Vervolgens een klein beetje water op gedaan zodat het met het aanbrengen niet zo plakt

  7. Maak een eerste laag (even inschatten hoeveel je hebt, zie foto) en strooi vervolgens hier het appel mengsel overheen

  8. Dek het af met een tweede laag en zet het in de oven In mijn oven was dit binnen 30 minuten gaar! Maar iedere oven is anders :)

Ik ben benieuwd of je dit gaat maken en zo ja, laat het me dan zeker even weten via Instagram of Facebook! 🧡

Liefs, Bibi

18 keer bekeken

Sociale media 

  • Black Facebook Icon

Contact 

Mail

Locatie
Tilburg 
Telefoon
06-38772833

©2020 door Limitless Communication |   KVK nummer 75985284