Zoeken
  • Bibi

Gluten- en lactosevrije cacao muffins! 😍Hallo lieve jij! Vandaag deel ik weer een heerlijke snack/traktatie met je! Mijn vriend vond het leuk om hierbij te helpen dus we hebben samen staan bakken in de keuken. Ik had even een momentje waarbij ik dacht: ik heb zin in caramel dus ik heb Tomas de opdracht gegeven om karamel te maken (Ik heb daar geen geduld voor, haha!) Het is niet gezond en ook niet per definitie een extra toevoeging, dus ik zou hem skippen. Echter vond ik het effect voor de foto wel erg leuk 😊 Deze muffins zitten hoog in gezonde vetten dus niet standaard hoog in koolhydraten, wat super chill is want ik merk dat ik op een dag soms iets te veel koolhydraten binnenkrijg.

Recept

🍫250 gram dadels (zelf even de pit eruit halen als je dadels met pit hebt gekocht) 🍫2 eetlepels cacaopoeder 🍫120 gram amandelen 🍫1 theelepel kaneelpoeder 🍫1 eetlepel honing 🍫4 eieren 🍫20 ml amandelmelk 🍫40 gram kokosmeel Bereidingswijze

  • Mix de dadels de kaneel, de amandelen, het kaneel en het cacaopoeder in een mixer fijn totdat er een plakkerige bal ontstaat. Dit kan best even duren.

  • Als de mixer te warm is geworden moet je hem even af laten koelen anders stollen de eieren als je ze toevoegt. Gooi nu de eieren en de honing erbij in de mixer en mix kost alles nog even door elkaar.

  • Haal er nu uit, doe het beslag in een beslagkom en voeg nu de melk en het kokosmeel toe. Roer het goed door elkaar.

  • Vet de vormpjes goed in en vul ongeveer 8 vormpjes met het deeg.

  • Bak ze in 30-40 minuten af op 170 graden

Smakelijk eten en je mag het altijd laten weten als je ze hebt gemaakt! Deel dit bijvoorbeeld in je story op Instagram en tag @limitlesscommunication

9 keer bekeken0 reacties