Zoeken
  • Bibi

Cupcakes met kokosyoghurt & fruit | Glutenvrij & Lactosevrij ontbijten


Hallo hallo! Ik zit in een fase dat ik weer op zoek ben naar een ontbijtje voor vast! Zo struin ik heerlijk het internet af met mogelijkheden dus zo kwam ik ook bij dit recept en natuurlijk maak ik er weer iets van zodat het bij mij past! Inspiratie genoeg op het internet. Of deze 'vast' in mijn patroon blijven weet ik niet want ik eet er als ontbijt zo'n 3 van die cupcakes... haha. Door intermittent Fasting eet ik gewoon heel erg veel als ik mag ontbijten haha #honger Het is wel echt super cute en helemaal top als je een brunch hebt of jezelf wilt trakteren op een plaatje!

Recept (ik had 6 stuks) 🍌 1 banaan 🍌 80 gram glutenvrije havermout 🍌 1 ei 🍌 1 tl kaneel 🍌2 el kokosrasp of (pompoen, zonnebloem) pitten 🍌2 el ahornsiroop/honing/ agavesiroop 🍌5 grote el kokosyoghurt (afhankelijk van de cupcakes) 🍌Zomerfruit (ik heb diepvries zomerfruit en dit heb ik laten ontdooien)

Bereidingswijze

  1. Ontdooi het fruit

  2. Verwarm de oven voor op 160 graden

  3. Prak debanaan fijn met een vork en voeg de rest van de ingrediënten toe

  4. Vet de muffinvorm in (ik heb een silliconenvorm, erg fijn!)

  5. Dus het mengsel erin (ik heb een beetje een kuiltje gemaakt)

  6. Zet het voor 15 minuten in de oven

  7. Laat het afkoelen

  8. Pas bij het afkoelen schep je de kokosyoghurt erin en leg je het fruit erop

  9. Smullen maar!

Ik ben benieuwd of je dit gaat maken en zo ja, laat het me dan zeker even weten via Instagram of Facebook! 🧡

Liefs, Bibi

14 keer bekeken0 reacties