Zoeken
  • Bibi

CHILI CON CARNE - NIET PITTIG 😍

Bijgewerkt: 29 apr 2020


CHILI CON CARNE E- NIET PITTIG VARIANT 😰 Ik ben dus een persoon die niks kan verdragen haha. Ik kan soms een peperkorrel al pittig vinden! 😂 Voor mijn darmen is het ook alleen maar goed dat ik dingen pittig vindt want het bevorderd mijn darmbarrière niet 🤓 Oke genoeg gepraat over pittig eten. De laatste tijd hebben tomas ik echt een liefde gekregen voor bonen en uuuh tortilla's! Niet meteen het allergezondste (de tortilla's bedoel ik dan) maar wel YUMMIE. Zie het als: legit chips eten 🤣

Dit recept is gemaakt met een potje van @hak Mexicaanse bonenschotel. NIET pittig en geeft een heerlijke smaak! Je kan dit recept trouwens beter een 'variant op chili con carne' noemen want als ik de officiële recepten lees, komt het er maar in de buurt.... 😅 Op naar het recept!

Recept 🌶️1 potje hak mexicaanse bonenschotel 🌶️250 gram rundergehakt (of vega variant) 🌶️1 paprika 🌶️1 bosuitje 🌶️1 teentje knoflook 🌶️1 klein blikjes mais (optioneel) 🌶️1 blikje tomatenblokjes (ik heb er niet alles in gedaan) Bijgerecht: Tortillachips of +/- 100 gram zilvervliesrijst Optioneel: 2-4 eetlepels crème fraîche van het merk Oatly Bereidingswijze

  • Kook het water voor de rijst en bereid dit volgens de verpakking.

  • Rul het gehakt in een pan en wanneer dit gaar is voeg je het potje hak toe.

  • Gooi vervolgens de paprika. bosui, knoflook, mais en tomatenblokjes hierbij. Roer dit goed samen zodat het een smeuig geheel wordt.

  • Rijst of tortilla chips klaar? READY TO EAT!!


12 keer bekeken0 reacties